16 July, 2007


Cheesecake'lerin yuz karasi benim Limonlu Cheesecake'im:)

Evet kendilerine bu basligi layik gordum cunku beni rezil etti kendisi:( Beni cok uzdu kendisi...Sinirimden elimdekileri firlattirtti...

Halbuki ben o kadar istekli idim kendisini yapmakta,ilk denemem olucakti,ozel olucakti ve unutulmaz..Hos unutulmaz oldu da kendisi bana yasattigi stres dolayisiyla...



O kadar tarifler arastirdim,baktim,en kolayini buldum...Amacim bir de artik Tesco'dan almamakti canim her cheesecake cektiginde...Bu kadar yapabildim ne yazik ki:( Ilk sanssizlik biskuvilerimi hafiften yakmakla basladi,sonra tam yagli yerine tamamen yagsiz krem peynir kullandim,belki de bu etki etti,hafiften sulu olmasina..Zira bu kek benim yedigim,alisik oldugum cheesecakelere benzemedi hic,bariz krema gibiydi,normal cheesecakeler hafiften kati olmaz mi???Sonrasinda arkadasima bir dilim kesip goturmek istedim,kestim ve kek dagaldi,buzluga atayim,katilassin dedim,buzlugun cekmecesine koyarken, elimden kaydi iyice yamuldu.Bende sinirle elimde ne varsa firlattim,neredeyse cami kiricaktim:(..Kisaca en guzel kismi bu idi,yamuklugunu ciceklerle kapatmaya calistim..Tarif nigella'nin sayfasindan..


Bu kadar dagalabilcek bir kek oldugunu bilseydim,kendisini cam sarap bardaklarinda falan sunardim...Daha once sanirim Gordon Ramsey'i gormustum, o sekilde 15 dk da hazirladigi cheesecake'i sunmustu...Birdahakine(bu kelime beraber mi yazilmali?sanki bir yanlislik var gibi) artik....

malzemeler:

  • 110 g burcak biskuvi
  • 50 g tereyagi
  • 25 g kahverengi seker
  • 350 g tam yagli krem peynir
  • 75 g toz seker
  • 1 limonun rendelenmis kabugu
  • 3 limonun suyu
  • 150 ml krema

yapilisi:

  • biskuvileri ufalayin.
  • yagi eritip,biskuviler ve sekerle hafifce kavurun.
  • 19 cmlik alti cikabilen bir kek kalibinin dibine iyice bastirin biskuvileri,kremasini yaparken dolapta sogumaya birakin.
  • bu arada krem peyniri,sekeri,limon kabugunu,limon suyunu iyice cirpin.
  • kremayi kopukler cikartana kadar cirpip,krem peynirli karisima ekleyin.
  • Biskuvilerin uzerine yayin ve birkac saat dolapta bekletin....

Goruntu olarak benim cheesecake'im pek hos olmadi belki ama sicak bir pzt aksaminda,zevkle yendi...Ilk tadina baktigimda limon cok yogun geldi sonrasinda tam kivaminda idi...

Boyle iste,bilirsiniz,cileksuyunun mutfak facialari bitmez..Daha nicelerini paylasmak uzere burda olacagiz....

Kendinize iyi bakin...Ben haftasonuna nazaran daha sakinim...Aslinda domateslerimi yeni aldigim ilacla suluycaktim,ama tembellik ettim,kardeslerimin tatil fotograflarina bakmayi,kuzenimle konusmayi tercih ettim.Tembel bir Pzt aksami oldu...

Iyi haftalar olsun...

7 comments:

  1. "Limonlu Cheesecake'im:)" diye sahiplenilmekten hoşlanmamış olabilir mi iyeliğinden sıyrılıp varlığını göstermek istemiş olabilir ha sibella:))

    ReplyDelete
  2. canım olur böyle facialar takma kafana, önemli olan ders çıkarmak :) hem tarifler denenmek içindir. bir de benim cheesecake tariflerimi dene istersen, dağılma problemi olmayacağına garanti verebilirim :)

    http://selince.selinozgur.com/?p=30
    http://selince.selinozgur.com/?p=3

    sevgiler
    selin

    ReplyDelete
  3. kirpicim olabilir cidden,bende pek vardir asiri sahiplenme,sevgiden bogma falan..tasiyamamamistir gariban...

    selincim,baktim tariflerine benimkinin yaninda cok klas duruyordular...bende birdahakine ins...

    ReplyDelete
  4. Yaptığım iki cheesecake de aynen seninkinin akıbetine uğramıştı. Ama o tarifte süzme yoğurt falan vardı. Arkadaşım yapınca oluyor, benimkileri düzlem üzerinde tutamıyorduk. Birincisi kremayı çok katı olana kadar çırpmadığımı farkettim! İkincisi de Pınar'ın cheesecake tarifininin muhteşem olduğunu :) Başka tarif aramam artık, yapıyorum tık oluyor :) Neden, içinde nişasta var!
    Bir dene istersen...
    http://klubem.blogspot.com/2006/11/limonlu-cheesecake-ve-el-deirmeninde.html

    ReplyDelete
  5. Sibel'ciğim, merhaba, gezinirken gördüm faciayı ama burada senin suçun yok ki bu tarifte karışımı tutacak ne yumurta var, ne jelatin. Cheesecakler iki türlü oluyor, pişenlerde yumurta, pişmeyenlerde jelatin bağlayıcı olarak kullanılıyor. Başka bir tarif dene, mutlaka başaracaksın. Sevgiler.

    ReplyDelete
  6. burcucum,hosgeldin,hic fark etmedim ben diger tariflerde inan ki,dusunmedim de:(nigelaya da ask olsun beni hayal kirikligina ugratti yani:( nigela halt etmis senin verdigin bilgi yaninda...saol canim..

    ReplyDelete
  7. bercestecim,cok saol,ona da bakmali..eger bu tarif beni cheese cake yapimindan alikoymazsa tabii:)

    ReplyDelete