02 May, 2010

Aaa bak utanmamis yanik kek koymus❤❤❤



aaaaa bak utanmamis yanik kek koymus!!!!!

son gunlerde cokca kek yapar olmustum ben,en basit malzeme ve olculerle..klasik kek...icine de havuc,tarcin ve portakal suyu,kabugu eklemek cok buyuk zevk olmustu....

nasil becerdigimi halaa cozebilmis degilim ama ben keklerimi hep yakar oldum...uzun zamanda kisik isida pisirsem de ayni,kisa zamanda yuksek isida pisirsem de ayni..disi yanik,ustu catlak...

ama tad ayni tad,eve yayilan koku ayni koku...yeme zevki ayni zevk...

en cok da kelosha yariyor fazla pismis kekler...kitir kitir oluyor ya ustu,hafif yanik kokusu var ya tam O'nluk..zevkten dort kose....

bende ustunu biraz kaziyorum ve oyle yiyorum,tabii yogurtla:)yogurtla kek yeme olayi bana cok ozel geliyor nedense..sanki sadece bana ve iki halama ozguymus gibi..ucumuze ait birsey,hani sanki kimse yapamazmis gibi..saralle ile pide yemesi de teyzemle bana ozel birsey ramazanda..hani herkese gore bir ozel paylasim var su dunyada,onlara ozgu bir tad..onlarsiz yapinca eksik gibi...

en son yanik kekimi ablama goturmustum,sagolsunlar,beni hic bozmadan yediler:)kokusu cok guzelmis dedi ablam:)

velhasil,mayis ayinda ben kek yapmaya biraz ara veriyorum...hatta amerettolu denemek istedigim cok cikulatali keki bile yapmiycam....

mayis ayini seviyorum...benim icin cokkkkk ozel bir ay..

dilerim siz de harika bir ay gecirirsiniz...ozel bir ay olsun,suprizli,unutulmaz....:)


11 comments:

  1. Yanık olması hiç önemli değil, olsa da yesek diyorum ben şu saatte :)
    Mayıs ayını ben de çok seviyorum, doğum günümde, evlilik imzamı attım 2 yıl önce :))

    ReplyDelete
  2. amin sibellacığım.
    çok güzel geçsin:) hepimiz için. herkes şaşırsın kalsın böyle:)

    ReplyDelete
  3. Nazo'cum tebrik ederim,ne guzel bir gun secmissin,hem dogum gunu hem evlilik yildonumu..simdiden tebrikler:)

    Dilara'cim amin amin,soyle harika bir supriz olsun agzimiz acik kalsin,hee bir de benim keklerim yanmasin:)

    ReplyDelete
  4. Canim ellerine saglik bazen olur öyle ben de üzerini kesip pudra sekeri veya cikolata eritip sürerim emeklerine saglik.

    ReplyDelete
  5. selam gulcan,ayni seyi dusunmuyorum degil aslinda ama useniyorum ben;( sevgiler

    ReplyDelete
  6. o bendim yada ben oydum diyelim. yok taklit filan değil..bi ara görmek istemedim o yüzden kapattım sonra yazmasam da açık dursun diye düşündüm filan..
    neyse böyle işte ama kek harika ...bayıldımmm

    ReplyDelete
  7. saol aydinlattigin icin Funda...gec de olsa anladim:)

    ReplyDelete
  8. Canım, fırını önceden hiç ısıtmazsan ve 160 derecede ortalama 40 dk pişirirsen yanmayacaktır bence...

    Tabii fırının bu ara teknik bir hata yapmıyorsa :P Cümleye bak :))
    Yani bozulmamışsa..

    Sevgiler...

    ReplyDelete
  9. canim ya butun tariflarimi hep onceden isitin orta derecede diye okudum tarif kitaplarimdan,oyle yazdim tarif verirken...belki de kekten keke degisiyordur,bu benim uydurmasyonum oldugundan,gelemedi belki onceden isitmalara ve derecesine...neyse,tekrar deniycem bir ara,ama bir sure kek yapmaya ara:)xxxx

    ReplyDelete
  10. Kitaplarda hep öyle yazar,haklısın...
    Kekten keke değişmiyor bende..
    Pizza ve fırında pişen yemekler hariç her şeyi, böreği dahi soğuk fırına atıp başlatmalısın...

    Sıcak fırına atılmış kurabiyelerin bile üstleri pişene kadar altları mutlaka yanıyor..
    Keklerde sıvı yağ ve süt kullanmak harika sonuç veriyor..Ara verme, bir de benim dediklerimi uygula bakalım. Ok? xxxx

    ReplyDelete
  11. :) uygulamazmiyim..bende sut ve zeytinyagi kullaniyorumya da sut yerine krmea katiyorum yrm paket kadar,oyle de yumusak yumusak oluyor...bu hafta borek deniycem,dedigin gibi yapayim bakayim,sonucu fotograflarim artik:)tesekkurler xx

    ReplyDelete