01 October, 2014

Fırında elma



Pazartesi kendime dinlenme günü ilan etmiştim.Koltukta uzun otururken,sanırım kitap okuyordum,uyumak üzere olmalıydım herhalde,uyumadan rüya görmüşüm gibi fırladım.

Aklıma eskimiş,suyunu sıkmak için beklettiğim elmalarım geldi,Açıkcası makineyi kullanmaya üşendim.Elmaların yanındaki küçük parça zencefili de görünce tamam dedim.

Nes'in bir zaman önce paylaştığı fırında ayvadan esinlendim (ki denemeyi çok istiyorum) ve elmaları yarıya böldüm,çekirdeklerini çıkardım.


Zencefili rendeleyip,elmaların ortasına,tarçın ve kahverengi şeker serpiştirip,fırına verdim,yarım saat belki daha fazla...


İllaki yaramazlık yapmalıyım.Yine dolapta son anda gözüme çarpmış iki kare siyah çikolatayı parçaladım ve servis ederken(kendi kendime ) elmaların üstüne  serptim,sıcakken,çikolata erir gibi yaptı ki tam eriyemeden midemden el sallıyordu;)

Bir kısmını dolapta sakladım,çikolatasız,geri kalanını bugün öğle aramda yedim.Gayet lezizdi hâlâ :) 

Siz isterseniz krema ile servis edebilirsiniz.

Öyle uydurmasyon,pratik bir tatlı oldu.Keşke fındığım,cevizim de olsaydı,o zaman parmaklarımı da yerdim.

Sonbahar zamanı,elma ve tarçına doyamayanlardansanız,evi mis gibi kokutma zamanıdır.

Iyi hafta ortaları olsun❤️

No comments:

Post a Comment