09 June, 2015

Girit Usulü Kabak Sıyırma...

Bu tarif ile ilk önce IG'da @onmydietway de karşılaştım,sonra @fotografikhatıralar'da.İki kez görünce işaret olarak algıladım ve kabağı seven insan olarak denemeye karar verdim.


Bu aslında annemin de yaptığı zeytinyağlı kabak yemeği,bol dereotlu.Benim için en güzel tad birleşimlerinden birisi kabak ve dereotu.Eeee tabii yanına yoğurt:)


@onmydietway sanırım bulgur kullanmıştı.Ben pirinç koydum sevgili Ülkü'nün tarifindeki gibi.Annem küp küp doğrar,Ülkü sebze soyacağı ile ince ince çekirdeklerine gelene kadar sıyırıp bir nevi makarna yapmış.Tarifi bildiğimiz zeytinyağlı pişirmesi gibi desem ve yazmasam tembel bir blogcu olsam bu sefer olur mu?(kızaran,somurtkan yüz)

Ben kabağın içini sakladım ve mücver yaptım,kekimsi mücver.

IG'de hesabınız varsa,bu ilham veren hanımları takip etmenizi tavsiye ediyorum.Yemekler,sunumlar,pozitiflikler içeriyor ikisi de.

Sevgiyle,güzelliklerle kalın...


No comments:

Post a Comment