26 July, 2016

Hindistan Cevizli ve misket limonlu kek

Ne zamandır denemek istediğim bir tarifi fırından taze çıkarmanın mutluluğu içindeyim :)

Bugünlerdeki haleti ruhiyem öyle gıcık ki,kendime tahammülü zor buluyorum.Böyle olunca,çevreme de bu duygularla yansıyorum,onları da kendim kadar gıcık buluyorum açıkcası.Velhasıl,bu durumlarda en iyi gelecek şey okumak ve kek yapmak.Kekim fırından gayet iyi çıktığına göre belki o kadar fena bir durumda değilim:) Genelde ruhumun keklere yansıdığını düşünürüm,ben çökük olunca kek de çöküyor çünkü,bir kaç tecrübemden bunu anladım;)


Bu kadar az malzeme ile yapılabilecek en güzel keklerden biri.Hem de unsuz...Hem de Hindistan cevizinden sebep sanki biraz egzotik.Mis gibi mavi sulara dalıp,tropikal iklimin keyfini süremeyeceğime göre,kendimi ancak bu şekil mutlu edebilirim değil mi?


Tarif;Tanya Burr...Pek meşhur vloggerlardanmış,3.5 izleyeni varmış,30 Haziran'da kitabı çıkmış.Ben bu tarifi,Sunday Times Yemek dergisi-The Dish'e verdiği mini röpörtajdan edinmişim...Gencecik,şeker bir hatun kişisi ki becerikliliği sadece kek yapmaktan da ibaret değil..


Geçelim tarifine...

malzemeler:
-150g tuzsuz tereyağı
-150g şeker
-150 g toz badem(ground almond)
-4 yumurta
-100 g Hindistan cevizi
-1 misket limonun suyu ve kabuğunun rendesi


yapılışı:
-Fırını 180 derecede (fansız ise 200) önceden ısıtmaya başlayın.
-21 cm'lik bir kek kalıbını yağlayıp,fırın kağıdı yayın.
-şeker ve yağı iyice çırpın.Yumurtayı,bademi,Hindistan cevizini ve misket limonun kabuğu ve suyunu katın.
-kalıba döküp,35-40 dk pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın...


İsterseniz bu şekilde de sunabilirsiniz...Süsleyeyim,iyice tatlandırayım derseniz de;

-200 g pudra şekeri
-1 misket limonun suyu ve kabuğunun rendesi
-üzeri için Hindistan cevizi rendesi


Pudra şekeri ve limon kabuğu ve suyunu karıştırın.Bu ölçü yetmiyor,çok katı oluyor o yüzden istediğiniz akıcı kıvama gelene dek su ekleyin diyor Tanya.Ben yavaş yavaş sanırım 4 tatlı kaşığı kadar ekledim ve biraz soğumuş kekimin üstüne döktüm.(siz daha sabırlı olun lütfen)


İşte böyle,mini kekimiz servise hazır.Değişik kekleri denemeyi seviyorsanız beğeniceğinize eminim.


Yerken ağızda dağılan kokusu ile bana biraz revaniyi çağrıştırdı sanki.Çok hafif,pek tatlı.


Hepimize güzel bir hafta ortası,huzur,mutluluk diliyorum...

No comments:

Post a Comment