29 November, 2016

Elmali Tarcinli kek

Merhaba CS'culer.Bu guzel mevsime,cok sukur kasmadan gecen Kasim ayina,en sevdigim tad ve koku birlesimi ile veda etmek istedim.Sanirim tarcin ve elmayi bir arada ne kadar sevdigimi defalarca belirtmistim.Bu koku ve tat birlesiminden ruhuma,kalbime bir rahatlik,yumusaklik yayiliyor,midem mest oluyor...

Bu aralar her gune bir elma yemege calisiyorum sade olarak ve bundan buyuk bir zevk aliyorum.Bu tarifi meyve sepetimde gormekten mutluluk duymak icin aldigim,yemedigim elmalarimi degerlendirmek icin yaptim,Iyi ki yapmisim.Cok cok severek,her sabaha  bir dilim goturdum mest mest:)


Tarif www.hairybikers.com'dan Spiced Apple Cake olarak geciyor.Islagimsi ve yumusacik,en sevdigim kek cinsi ve dokusu:)


malzemeler:

  • kalibi yaglamak icin siviyag
  • 750 g elma-Bramley cinsi burda yapacaksaniz
  • 1 ymk kasigi limon suyu
  • 250 g kendi kendine kabaran un(normal un da olur,zaten kabartma tozu kullanacaksiniz)
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 1 tatli kasigi karisik baharat(burda hazir satiliyor,ben muskat tozu kullandim)
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • 2 buyuk yumurta
  • 100 g seker(demerara-kahverengi seker)+ 2 ymk kasigi seker
  • 200 ml sut
  • 100 ml siviyag,ben zeytinyagi kullandim
  • uzerine serpmek icin pudra sekeri



yapilisi:

  1. Firini 190 derecede onceden isitin,kalibinizi yaglayin ve yagli kagit serin.
  2. elmalari,temizleyin,dograyin(ben yarim  ay seklinde ince ince dogradim).Temizlendikten sonra 500 g elmaniz olucak.Elmalarin uzerine limon suyu dokup,bir kenarda bekletin.
  3. unu,kabartma tozunu,tarcin ve muskat tozunu bir  kapta karistirin.Diger tarafta yumurtalari 100 g seker ile cirpin.Baska bir kapta yagi ve sutu cirpin.Sonra da islak malzemeleri,kuru malzemelere katin.Yavasca karistirin,elmalari ekleyin ve kalibiniza dokun.Sus niyetine fazladan elmalari ben kendim dizdim.
  4. Uzerine 2 ymk kasigi seker serpip, firina verin.1 saat,kabarip,kizarana,bicaginiz temiz cikana kadar pisirin.
  5. Sogumaya birakin,kaliptan cikardiktan sonra,uzerine pudra sekeri serpin.Isterseniz krema isterseniz crem fraiche ile servis edin diyor.Ben ikisini de eklemedim.birsey ekleseydim yanina muhtemelen yogurt olurdu ki crem fraiche zaten yogurt gibi,daha tatlimsi gibi.
  6. kek buyukce oldugundan,fazla geleni kesip dondurabilirsiniz demis Killi Motorcular:)
  7. ilik ilik tuketmenizi tavsiye ederim.


Yaptigim hicbir seyi ovmeyi sevmem ama bu keke hakkini verecegim ve yedigim yaptigim en guzel keklerden biri oldugunu iddia edecegim,cekinmeden:)



Ask ile yaptiginiz,evinizi mis gibi kokuttugunuz nice kekler dilerim...Sevgiyle kalin.Hoscakal Kasim:)

5 comments:

  1. mmerhaba
    sabah sabah nasıl canım istedi bilemezsin. şimdi okuldayım,
    çocuklar bir taraftan kış resimleri yapıyor. sınıfta sobamız var. onu yaktık,
    hava buz gibi. her an kar yağabilir. köy okulunun nimetleri, bayılıyorum
    bu duruma. keşke hergün birşeyler yazsan,paylaşsan. yanan soba, çayım, fonda müzikler
    ve senin fotoğrafların taa oralardan bizi sarıp sarmalıyor. sevgiler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ne guzel bir yorum bu buket'cim ve ne guzel bir kis gunu koyde...hani ilkokul kitaplarimizda mevsimler anlatilirken boyle resimler olurdu,ya da panolarda..onun gibi:)

      Delete
  2. Coook guzelmis cilegim, deneyecegim 💜

    ReplyDelete
  3. Denedim ve cok begendik ❤ ellerine, kalemine, paylaşımına sağlık 😘

    ReplyDelete